Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty TSH

Endokrinologie Jitka 19.1.2015

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován autoimunitní chornický zánět štítné žlázy. Brala jsem euthyrox 75 (1 denně, 2x týdně 1,5 tablety) - říjnu jsem byla na odběrech a hodnoty TSH jsem měla 4, 215 - paní doktorce se to nezdálo, navíc mi zjistila cystu na štítné žláze a oznámila jsem jí, že bysme chtěli brzy miminko. Paní doktorka řekla, že by mi těhotenství teď nedoporučila a zvýšila euthyrox na 100 (1x denně), nyní mám hodnoty TSH 0,014. Je to normální, nejsou hodnoty příliš nízké? Nebo je to z důvodu cysty či plánovaného těhotenství v pořádku? Děkuji za odpověď! Jitka

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Milá Jitko, po zvýšení dávky máte nyní TSH pod doporučenými hodnotami a jste na hranici předávkování hormony štítné žlázy. Ideální TSH by se u Vás mělo pohybovat kolem 0,5 - to je optimum kvůli cystě i plánovanému těhotenství. Nevím, jak je cysta velká, pokud by byla 1 cm nebo větší, pak by bylo vhodné provést punkci a vyšetřit mikroskopicky její obsah, menší cysty se jen sledují ultrazvukem, jestli nerostou. Pokud se nyní cysta nebude došetřovat punkcí, myslím, že otěhotnění už nemusíte odkládat, jen se domluvte s lékařkou na úpravě dávky Euthyroxu. Jestli jste se štítnou žlázou zatím léčena u praktické lékařky, doporučuji přejít do péče endokrinologa kvůli těhotenství i cystě.

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Hodnoty TSH, anémie
Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel...
Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67
Dobrý deň,som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4

...při pravidelné kontrole , odběru krve, mám tyto hodnoty štítné žlázy... ...Thyreoidalní...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Potíže po operaci žlučníku

Dobrý den, můj problém je takový, že v roce 2012 jsem byla na operaci žlučníku...

Angelsound, jak je bezpečný?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zde je přístroj Angelsounds škodlivý? Používám...

Bolest pod varlaty

Dobry den chci se zeptat asi 2 dny me trapi slaba ale neprijemna bolest pod...

Trhlina řitního otvoru

Dobrý den, už +- 4 měsíce mám problém s bolestí při vyprazdňování. Nejdříve...

Pigmentace rtů

Dobrý den, před 6 lety se mi udělalo pár pih na rtech (nevystouplé, hnědé)...

Zánět na prstech

Dobrý den, na dvou prstech ruky se mi udělali jakoby dvě boule, prsty mě...

Bolesti krční páteře

: Dobry den, druhy den mam problemy nejspis s krcni pateri.Citim tlak nahore...

Růže

: Dobrý den,maminka leží v nemocnici s onemocněním zv.ruze. Ma flek na noze...

Krev na toaletním papíře

Dobrý den, dnes ráno jsem měl na papíře trochu krve. Stalo se to poprvé, krev...

Mimořádná prohlídka po ukončení přerušení výkonu práce

Dobrý den,byla jsem 20 dnů v pracovní neschopnosti,jelikož jsem si hodně narazila...

Vnímání bušení srdce- divné

Dobrý den, problém u mě nastal před dvěma dny v noci (třetí hodina ranní). Zničehonic...

Boulička po odběru krve

Dobrý den. Před třemi dny jsem byl na odběrech krve, vše probíhalo v pořádku....

Vysoký krevní tlak -100-106/140-170

Již víc jak týden beru Prestarium neo půl tabl., ale zlepšení momentálně není....

Šestý den cítím bolest na hrudníku

Dobrý den, šestý den cítím bolest na hrudníku (na dolní část hrudní kosti),...

Kašel v těhotenství

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jsem v 38tt těhotenství a trápí mě kašel...

Bakerova cysta

Dobrý den, mamce byla zjištěna Bakerova cysta pod levým kolenem, Podle lékaře...

Dvě pilulky v jeden den

Vážená paní doktorko, beru již přes tři roky antikoncepci Belara. Včera (pondělí)...

Přeočkování proti tetanu

Dobrý den. Závodní lékař mě upozornil , že bych se měla nechat přeočkovat proti...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže

Dobrý den. Také se mi na prstech udelay vodnate puchyrky. Rozleza se mi to i...

Gelové nehty

Dobrý den. Cca každé 3 týdny docházím do nehtového studia na aplikaci tzv. gelových...

Reklama
Zavřít