Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty TSH

Endokrinologie Petra 2.5.2013

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2) a jsem poslána na sono a krev v červnu. Protože se snažíme s manželem o otěhotnění beru kvůli naprosto nepravidelné menstruaci utrogestan. (Na tu krev, která zjistila ty hodnoty TSH, mě vlastně také poslali z gynekologie, protože ani duphaston ani utrogestan u mě moc nezabírá.) Jen teď, když se mi to doma rozleželo v hlavě nevím, zda mám utrogestan do toho června normálně brát, eventuelně, jestli nemůže ovlitnit výsledky.

Děkuji za odpověď
Petra P.

Odpovídá lékař:

Dobrý den, Utrogestan brát dále můžete, hodnoty vyšetření neovlivní. Každopádně, dokud se neupravé hormonální hladiny štítné žlázy, těhotenství silně nedoporučuji. Zejména v prním trimestru, kdy se zakládají všechny orgánové systémy miminka jsou normální hladiny hormonů štítné žlázy velmi potřebné. Navíc, při jejich nedostatku (jaký máte velmi pravděpodobně nyní) jsou i nižší šance na udržení těhotenství, resp. na otěhotnění vůbec. Držím palce.

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67
Dobrý deň,som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH...
Hodnoty TSH, anémie
Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testosteronu

Dobrý den. Nechal jsem si udělat preventivně krevní testy jako samoplátce, mimo...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu

Dobrý den, je mi 27 let, občas mívám stavy úzkosti, a co mě tedy trápí je můj...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4

...při pravidelné kontrole , odběru krve, mám tyto hodnoty štítné žlázy... ...Thyreoidalní...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvavý hlen ve stolici

Dobrý den, Již skoro rok mívám krvavý hlen ve stolici. Většinou v mírném množství,...

Zlomenina lýtkové kosti

Dobrý den, v listopadu jsem si při fotbalovem treninku zlomil lytkovou kost....

Těhotenství a strava

Dobrý den, dnes jsem se zhrozila možnosti poškození plodu v případně nadměrné...

Mykoplazmata, musí se partnerce stále vracet?

Dobry den, chtel sem se zeptat .. moje partnerka pred par mesici prodelala mykoplazmata...

Váhový úbytek při infekci a karcinofobie

Dobrý den, ještě k mým dotazům níže připojuji otázku. Jak jsem psal, že jsem...

Bolest okolo srdce, třes v noci

Dobrý den, rád bych poprosil o radu. Už několikátý den se probouzím uprostřed...

Urifos a jeho účinek na E. coli

Dobry den, Nasli mi v gynekologickem steru Ecoli, kde je ve vysledcich napsano,...

Bolest v pravém podžebří

Dobrý den, již třetím dnem mě trápí bolest v pravém podžebří. O víkendu...

Meralgia paraesthetica

Delší dobu mě obtěžuje silná až bolestivá palčivost kůže na vnější straně levého...

Dárcovství krve a plazmy a atopický ekzém

Mohu darovat krev plazmu pokud mám dětský ekzém

Viagra a krevní tlak

Dobry den. Chtel bych se informovat,zdali mohu uzivat viagru,kdyz beru prasky...

Je nutné užívat euthyrox?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při hodnotách anti TPO 25, TSH 5,38,...

Boční náraz do ramena při jízdě na toboganu

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás moc o radu. Dne 6.5. 2017 jsem měla...

Zánět ledvin+bolest hlavy

Dobry den. Již čtvrtým dnem mám se léčím s akutním zánětem ledvin. Mám ale problém,...

Meralgia paraesthetica

Asi rok me pali v levem stehne. Pruh asi 10cm pruh. Pali to,pak mam pocit ze...

Mykoplazmata, stále se vracejí, je třeba přeléčit i muže?

Dobry den... chtel sem se zeptat ... me pritelkyni byla prelecena mykoplazmata...

Bílý pupínek

Dobrý den už 3 den mám na stýdkém pysku zarudlí bílí pupínek kterej bolí a pálí...

Bolest zubu pod korunkou

Dobrý den, nechala jsem si na horní jedničky (mrtvé po úraze) a dvojky vyrobit...

Dyspeptické potíže

Dobrý den, už asi 6 týdnů mám střevní potíže. Jedná se o plynatost, bublání...

Svědění v oblasti holeních kostí

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na můj problém s dlouhodobým svěděním v...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.