Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře?

Mozek a nervy jana 7.7.2019

Dobrý den,
už dva roky mě trápí věc, se kterou si nevím rady a čím dál více se to zhoršuje. Vždy to začne křupáním a otokem zátylku, pak silná bolest hlavy, ramen, občas brnění až do rukou, někdy i lehce zvýšená teplota, rozmazané vidění, bolest kloubů, svalů a druhý den kašel. Někdy to trvá 24 hodin a stačí jeden ibalgin, někdy je to horší a trvá to i pár dní a je potřeba víc ibalginů, abych se z toho dostala. Je to záchvatovité a nedá se odhadnout co to spustí.

Ano, mám potíže s krční páteří a lopatkami a ano velká část bolestí hlavy a i to brnění je určitě od krční páteře. Za pár dní jdu na obstřik ploténky pod CT. Ale udivuje mě ten "chřipkovitý stav", bolest svalů a kloubů celého těla, slabá teplota a následný kašel, které jsou s tím VŽDY spojené.
Snažila jsem se to už mnohokrát říct mému doktorovi i neurologovi, ale vždy jsem se dozvěděla, že pletu hrušky s jablky a že kašel s tím nesouvisí a je to třeba jen nějaká viroza zhoršující stav od páteře.

Jenže už se mi to opakuje skoro každý týden až 14 dní cca už dva roky a vždy jsou naprosto stejné příznaky a jak přes kopírák, takže je pro mě těžké akceptovat, že s tím onen kašel a chřipkovitý stav nesouvisí a že bych skoro každý týden procházela nějakou malou virozou. Netuším na koho se obrátit. Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře? Nebo tu moji páteř zhoršuje nějaká nedoléčená infekce?

Dělali mi MR mozku (o.k.), krční páteř stažena stresem (měli jsme 2 roky náročné období), jedna ploténka léhce vylezlá (důvod pro ten obstřik), kdysi cca 14 let borelioza v kloubech (dostala jsem jen antibiotika, ale nikdy už se pak neudělalo kontrolní vyšetření jestli je to o.k). Cvičení i fyzioterapie většinou vedla spíš ke zhoršení stavu. :-(

Moc děkuji a zdravím.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobý den, těžko hodnotit, když nemám k dispozici výsledky všech vyšetření, odběrů, zobrazení. V závěru upozorňujete na léčenou boreliosu v anamnéze před 14ti lety. Nebylo by na škodu, aby s ohledem na Vaše potíže byla chronická boreliova infekce jednoznačně vyloučená. K vyloučení neuroboreliosy se provádí odběr mozkomíšního moku cestou neurologa, či infekčního lékaře. Jinak stran opakujícího se kašle, kterého příčina není jasná, doporučuji plicní vyšetření. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Možné příznaky těhotenství
Dobrý den, s přítelem se snažíme už rok o miminko....
Dva roky po operaci páteře
Po operaci bederní páteře (4 šrouby) mi doktor ohledně...
Rentgen páteře
Dobry den,chtela bych se zeptat. Po vysetreni RTG...
Operace páteře
dobrý den , čeká mě operace krční páteře . budou mě...
Menopauza a příznaky
Je možné poznat u ženy přechod, pokud nemá jeho typické...
Bolest páteře
Dobrý den dnes jsem byla na rtg patere dostala jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné že kouření způsobuje svalové napětí a nervozitu?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že se jedná o rakovinu?


Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?


Je možné, aby mě tzv. chytl žlučník.


Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Dobrý den, jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven,...

Je možné, aby se za měsíc z klidného znaménka stal melanom?

Dobrý den, mám na rameni malé drobné, černé znaménko. Bylo na kožním kontrolováno...

Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?


Je možné, že antibiotika tentokrát nezabírají?


Je možné, že by k otěhotnění došlo až 22.11.?

Dobrý den, Jsem ve 25+1 TT, poslední menstruaci jsem začala 29.10.2019, dle...



Je možné, že by se jednalo o boreliózu?


Je možné, že bych měla roztroušenou sklerózu?


Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?


Je možné, že i po užití mohu být těhotná?


Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?


Je možné, že je to dráždivý tračník?

Hezký den, zhruba před 3 lety jsem měla náročné stresové období a objevily se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Aescin a alkohol

Dobrý den,užívám lék Aescin Teva na zlomenou ruku,kterou mám týden po operaci....

Přenos svrabu z morčete na člověka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně přenosu svrabu z morčete na člověka....

Naražený prst na noze


Vertigo

Syn, 18 let, zdravý, před 5 dny náhle v sedě u večeře začalo celkové motání...

Madmonq


Bolest penisu a podbřišku

Chci se zeptat, přítele už skoro dva týdny bolí penis a oblas mezi penisem a...

Náhlá nevolnost která do hodiny odezní

Dobrý den , je mi 20a mám problém .. za poslední 3 měsíce se mi už stalo asi...

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Bušení srdce

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat buší mě srdce ale v krku ,slyším to a je to...

Bolest konečníku a podbřišku

Dobrý den, Chtěla bych poradit. Mam bolesti konečniku a pod bříška. Vyšetření...

Sliznice oka

Dobré ráno, chtěla jsme se zeptat jestli je možné, že se mi odchlípla vrchní...

Pivo a lék Isoprinosine

Dobry den dostal jsem na posileni dle lehce snizeni na imunologii viz priloha...

Únava, bolest hlavy

Dobrý den. Chci se zeptat. Přítel poslední dobou trpí neustálou únavou, je bez...

Podčelistní bolestivé zduření

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jakby jak je spodní čelist tak asi urpostřed...

Vystouplá klíční kost

Dobrý den, nahmatala jsem si v období kolem vánoc ,,zvětšenou" pouze jednu klíční...

Bolest v podbřišku vystřelující do konečníku


Xarelto

Dobrý den,asi tak 3 měsíce užívám na ředění krve xalerto a zajímá mě jaké léky...

Bolest pod hrudním košem

dobrý den,manžel má v poslední době potíže stím,že při nějaké činnosti mu proletí...

Píchání na levé straně hrudníku

Je mi 16. Sem tam do tejdne mě píchá na levé straně hrudi nebo pod levým ramenem,...

Nealko pivo na léky?

dobrý den prosim vás mužu pit nealkoholické pivo na prášky doxybene 200mg děkuju

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.