Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, aby mě tzv. chytl žlučník.

Trávení Tereza 2.3.2018

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné aby mě tzv.chytl žlučník, bolesti břicha jakobych měla zánět slepého střeva, i když žádné slepé střevo již nemám? Totiž abych byla přesná, v noci na dnešek mě probudila ostrá bolest břicha, na pravé straně jakoby vedle pupiku, spíš podbřišek a bylo mi na zvracení. Musela jsem na záchod, a při velké bolesti jsem tedy byla na velké, průjem byl až ke konci. Bolest moc nepolevila. Napadlo mě jestli mi nepomůže Pancreolan a trpchu mi skutečně ulevil. Ráno to však teď v mírné podobě pokračuje. Mívala jsem problémy se žlučníkem však již několik let byl klid. Davala jsem pozor na jídlo. Mám i vyoperovane slepé střevo. Nemohou to být třeba zlucnikove kameny? Včera jsem si dala k večeři jen okurkový salát s olivovym olejem. A ta bolest je teď jak sedím jen tupá. Je mi 32 let a mám 19mesicni holčičku. Nemůže to třeba být i spojeno se stresem? Moc toho nenaspim. Děkuji za vaši odpověď!

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, již v minulosti potíže se žlučníkem byly (neuvádíte jaké přesně, ale nejspíše v souvislosti s kameny či blátem ve žlučníku), proto je možné, že aktuální potíže budou taky původu od žlučníku, i když lokalizace spíše kolem pupíku a v podbříšku není zcela specifická pro tento typ bolestí, spíše v oblasti nadbříšku, více vpravo, případně s propagací do zad, mezi lopatky. Typicky po dietní chybě. Nevyloučím ale ani další příčiny bolestí v oblasti pupku a v podbříšku, a to jak původu z trávicího traktu, tak původu urologického (zánět močového měchýře), tak gynekologického. Doporučuji přísný dietní režim, dostatek tekutin, probiotika (např. Enterol 2-0-2), zejména pokud by se opakovala průjmovitá stolice. Pokud by se stav nelepšil, či se bolest břicha spíše horšila, přidali se jiné potíže jako horečka, celková schvácenost, bolest v bederní oblasti či jiné, okamžitě vyhledejte lékaře. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Terezo, Vaše obtíže mohou být způsobené více možnými příčinami, jak Vám již psala paní doktorka přede mnou. Může se jednat o nějakou enteritidu, tedy zánět střeva způsobený například viry či nevhodnou stravou, což by se mi vzhledem k průjmu jevilo jako pravěpodobné. Mohlo by to být i ve spojitosti se žlučníkem, zejména když už jste v minulosti měla podobné obtíže. Pokud byste měla pálení při močení, zakalenou, tmavou či začervanalou moč, zapáchající, je možné, že se jedná o močovou infekci. Bolestí v zádech, břiše a třísle se někdy mohou projevovat i problémy s ledvinami, to se mi ale podle popisu Vašich obtíží nezdá pravděpodobné. Také gynekologické záněty, cysty na vaječnících a další gynekologické nemoci mohou mít podobný projev.
Pokud nekojíte, tak doporučuji 2-3 litry vody či bylinných čajů na trávení za den, probiotika pravidelně, první dva dny suchary, vařenou rýži, nemastné osolené masozeleninové vývary, banány, strouhaná jablka, vařenou mrkev, poté přidejte vařené maso, nenadýmavou vařenou zeleninu, suché brambory, těstoviny, zatím vynechejte mléčné výrobky, slazené a bublinkové nápoje, kávu, alkohol a černý čaj, které odvodňují. Jestliže ještě kojíte, dbejte na ještě větší přísun tekutin a dávejte pozor na to, co si vezmete za léky či byliny, také na vhodné a vyvážené, kaloricky dost bohaté složení stravy.
Pokud by se bolesti břicha do pár dnů nezlepšily či se začaly zhoršovat, kdyby se objevilo zvracení, horečka, kolika (křeče) v břiše, významné průjmy nebo naopak zastavení odchodu stolice či plynů, tupá bolest v bederní krajině, obtíže s močením, výtoky, neváhejte a navštivte ihned lékaře.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Zvětšený žlučník
před týdnem jsem byl na vyšetření na CT kde zjistily...
Žlučník s kameny...
Dobrý den, měla bych ještě jeden dotaz ohledně žlučníku....
Potíže po operaci žlučníku
Dobrý den, je mi 26 let a před 7 lety mi vzali žlučník...
Odstranění žlučníku
Dobrý den, pane doktore. Před šesti dny mi byl laparoskopicky...
Problém se žlučníkem
Hezký den. V sobotu 8.7 mě ráno začal bolet žlučník,...
Darování plasmy po odstranění žlučníku
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... před měsícem mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že se jedná o rakovinu?


Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?


Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Dobrý den, jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven,...

Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře?


Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?




Je možné, že by se jednalo o boreliózu?


Je možné, že bych měla roztroušenou sklerózu?


Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?


Je možné, že i po užití mohu být těhotná?


Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?


Je možné, že je to dráždivý tračník?

Hezký den, zhruba před 3 lety jsem měla náročné stresové období a objevily se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule ve vagině

Dobrý den, je mi 18 let. Když jsem si zaváděla tampon do pochvy, něco mě tlačilo...

Rozškrábání pihy

Dobrý den , ted jsem si rozškrábla malou pihu pod prsem tekla kapička krve....

PSA


Již dva a půl roku mám na krku zvětšené uzliny


Nadýmání

Dobrý den....mám dlouhodobější problém s nafouknutym břichem v oblasti žaludku.....jsem...

Mravenčení


Horkost

Dobrý den, prosím o radu. Z ničeho nic se mi objevuje horkost v celém břichu,...

Kostné výrastky v ústnej dutine

Dobrý deň, pán doktor. Chcem sa opýtať, či sú tieto kostné výrastky bežné? Majú...

Sekvestr v páteřním kanále

Dobrý den, je mi 33 let. Byla jsem na vyšetření bederní páteře a SI kloubů megnetickou...

D-dimery

Dobry den, mam dotaz ohledne D-dimeru. Byla jsem u lekare kvuli bolesti nohy...

Kousání tváří ve spánku

Dobrý den, již od puberty (nyní cca již 10 let) si ve spánku koušu tváře. Ráno...

Zeleno-žluté, hořké zvracení


Omeprazol


Zarudnutí na obličeji.

Dobrý den, asi před půl rokem mi byla zjištěna Snížená fce. štítné žlázy. Bral...

Bolesti krční páteře, lopatky,ramene,paže

Prosím o radu zda a jak jde lečit následující. Od poloviny března trpím velkými...

Dutiny, bolest hlavy, polyp

Dobry den, pro problémy s bolesti za okem, hlavy a kořene nosu resp. Cela jsem...

Tlak a bolest v zádech

Dobrý den,už třetí den mě trápí tlak v zádech,konkrétněji v kříži. Nejvíce když...

Bederní páteř

Dobrý den, prosím o vysvětlení následujícícho: RTG: L páteř: pravidelná bederní...

Velikost sleziny u dítěte

Dobry den, pani doktorko. Tento dotaz jsem již zadavala, ale aby mi bylo zodpovezeno...

Výživa, bulimie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně stravování. Cca před rokem jsem...

Reklama
Zavřít