Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné, že antibiotika tentokrát nezabírají?

Vnitřní lékařství Valérie 13.5.2020

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ...
Dobrý den, od neděle 1.5. pociťuji bolest v pravém dolním podbrišku. Nejdříve jsem měla podezření na zánět slepého střeva, gynekologického původu nebo zánět močového měchýře, který se mi vrací již poslední dva roky. Navštívila jsem svého gynekologa, který po vyšetření vyloučil gynekologický problém. Výsledky krve a moči vyloučili také zánět a těhotenství, ukázali ale bakterie v moči (viz příloha). Gynekolog mi předepsal antibiotika Doxybene, které beru 1x za 24 hodin od 6.5. Po třech dnech užívání bolest zmizela. Vrátila se dnes 12.5., dnes jsem také dostala menstruaci (o 10 dní dříve ,naposledy byl můj cyklus 23.4.). Jak jsem psala výše, cca 1x za 4 měsíce se mi vracejí záněty močového měchýře, na které ale vždy zaberou antibiotika. Teplotu ani jiné potíže nemám. Je možné, že antibiotika tentokrát nezabírají? Doporučujete návštěvu urologa? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, je otázka, jestli bolest v podbříšku aktuálně nesouvisí spíše s předčasným nastoupením menstruace, kterou uvádíte. Cyklus mohl být narušen užíváním antibiotik, proto se menstruace dostavila dříve. Bakterie v moči mohou být pouze kontaminací při nesprávném odběru, určitě v chemickém vyšetření moči nenasvědčuje nic probíhající uroinfekci a co nechápu je Doxybene jako první volba ATB při podezření na uroinfekt. Aktuálně doporučuji provést kontrolní vyšetření moči cestou praktického lékaře (zavést tampón, velice důkladně se omýt, posléze zachytit střední proud první ranní moči do zkumavky s modrým a žlutým víčkem, koupíte v lékárně). Toto doručte praktikovi, který Vás vyšetří a moč odešle i na kultivaci, která určí jaké bakterie jsou přítomné, v jakém množství a také jejích citlivost na antibiotika. Případnou léčbu by jsem nyní již nasazovala až dle výsledků. Do té doby hodně tekutin, brusinkové extrakty atd. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Antibiotika nezabírají
Dobrý den, od pátku dopoledne užívám ospen 1000 co...
Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět...
2 opary okolo pusy - jak je to možné, bere antibiotika?
Dobry den,dcera uz tyden bere antibiotika,ma spalovy...
Je možné s antibiotiky a zraněním ucha lehce sportovat?
Dobrý den. Na pravém uchu se mi udělal karfiol, který...
Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že mi roup dětský zpusobil zánět žaludku?

Je možné že se jedná o rakovinu?


Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?


Je možné, aby mě tzv. chytl žlučník.


Je možné, aby mi antibiotika nezabrala a zánět tam stále je?

Dobrý den, jsou to tři týdny, kdy mi pan doktor trhal zub. Zub musel ven,...

Je možné, aby se za měsíc z klidného znaménka stal melanom?

Dobrý den, mám na rameni malé drobné, černé znaménko. Bylo na kožním kontrolováno...

Je možné, aby všechny tyto příznaky byly skutečně jen od páteře?


Je možné, aby žena otěhotněla s více plody?


Je možné, že by k otěhotnění došlo až 22.11.?

Dobrý den, Jsem ve 25+1 TT, poslední menstruaci jsem začala 29.10.2019, dle...



Je možné, že by se jednalo o boreliózu?


Je možné, že bych měla roztroušenou sklerózu?


Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?


Je možné, že i po užití mohu být těhotná?


Je možné, že i přes negativní vyšetření mám mykózu?


Je možné, že je to dráždivý tračník?

Hezký den, zhruba před 3 lety jsem měla náročné stresové období a objevily se...

Je možné, že jsem menstruaci dostala již 5 týden po porodu?

Dobrý den, mám dotaz ohledně plného kojení a menstruace. Je možné, že jsem menstruaci...

Je možné, že jsem opět těhotná?

Dobrý den, obracím se na Vás s naléhavým dotazem. V lednu letošního roku jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce

Dobrý večer, od 24.2 do 28.2 jsem měla menstruaci. S přítelem jsme měli 2.3...

Alkohol a Ibalgin


Cvičení po operaci slepého střeva

Dobrý den, jsem 6 týdnů po operaci slepého střeva. Zánět jsem měla středně...

Vodnatý průjem

Už druhy den mám prujem. Byl spíše vodnatý občas jen vodnatý. Měla jsem teplotu...

Režim po operaci vnitřních hemoroidů

Dobrý den,chtěla bych Vás požádat o informaci. Jsem 9den po operaci vnitřních...

Již půl roku mě bolí pichlavá bolest v oblasti dolní 2/3 hrudní kosti


Levostranná rotoskolioza

Dobrý den pane doktore. Byla jsem u Vás v UN na rtg a paní doktorka napsala. LS...

Antidepresiva a alkohol


Bolest kolene při kleku

Dobrý den, už několik měsíců mám problem s kolenem: nic me neboli, mužů chodit...

Pocit na zvracení po jídle


Motání a bolest hlavy, nevolnost, únava

Dobrý den, mam již delší dobu tyto.potíže: motani hlavy, nevolnost,malatnost,...

Potíže po katetrizaci

Dobrý den, před čtyřmi dny jsem byla na katetrizaci srdce, výsledky byly v pořádku....

Tělisko Jaydess - Antibiotika

Dobry den, mela jsem Antibiotika Augmentin. Nevim zda to pusobi negstivne na...

Zlomenina pažní kosti

Dobrá den. Pšed 14 dny jsem uklouzla . první vyšetření prokázalo abruptio tuberculi...



Tachykardie

Dobrý den,chtěla bych znát váš názor. Jsem po operaci srdce-defekt komorového...

Jakého věku se dožívají pacienti bez štítné žlázy?

Dobrý den, zajímá mě, jaký je rozdíl ve výši věku, kterého se průměrně dožívá...

Staloral 300

Dobrý den paní doktorko, syn užívá Staloral 300 (bříza a bojínek) asi půl roku,...

Bolest v lýtku po protažení

Dobrý den, před 2dny jsem odpočívala doma a protáhla si při tom svou levou...

Bolest zad

Dobrý den,prosím o vysvětlení nalezu z mag.rezonance.Nečetná drobná do 6mm ložiska...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.