Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může být v mých střevech nějaké riziko?

Trávení Jan 1.4.2019

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na můj problém se stolici. Již asi 8 měsíců mám změnu konzistence stolice. Podle Bristol Stool Chart mezi stupnicemi 5-6. Léčil jsem se na gastroenterologii s diagnózou Funkční dyspepsie, refluxní esofagitda 1st.,chron. minimálně aktivní gastritida, H pylori negativní. Nic mě nepomáhalo, stále jsem měl křeče v žaludku a tlak v epigastru. Začal jsem docházet na akupunkturu a problémy během 6 měsíců odezněly. Místo toho začaly problémy se stolicí. V srpnu 2016 jsem byl na kolonoskopii( výsledek negativní, bez polypů, jen hemeroidy). Letos jsem byl dvakrát na výtěru, bez nálezu. 2014 vyoperovaný žlučník,( polypy), krev a jaterní testy ok. Tlak 110/80. Léky žádné neužįvám, jím normálně, chuť k jídlu také mám, nehubnu, cítím se dobře, jen mě častěji než dříve trápí nadýmání a pohyby ve střevech. ( Prdění ).Paní doktorka mě chce udělat test na okultní krvácení, ale vím, že bude pozitivní, neboť mám hemeroidy. Na stolici chodím pravidelně 1x denně ráno. Může být v mých střevech nějaké riziko, když jsem kolonoskopii podstoupil před dvěma lety? Jak bych měl dále postupovat? Stále má to musím myslet. Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, potíže, které popisujete budou nejspíše souviset s funkční dyspepsií, s kterou jste se léčil v minulosti. Kolonoskopie s normálním nálezem byla provedena před 2 lety, nemyslím si, že by další vyšetření přineslo nějaké nové informace. Výtěr z konečníku je negativní, co je dobrým znamením. V této fázi je z mého pohledu nejdůležitější, aby jste byl v psychické pohodě, měl kvalitní a dlouhý spánek, dostatečně se venku hýbal. Strava by měla být racionální, nedráždivá, nemastná, nekořeněná. Omezit nadýmavé potraviny, sycené nápoje, pivo atd. Zkusila by jsem Duspatalin retard dvakrát denně (ráno a večer), délka užívání není omezena. Tobolky se zapíjejí dostatečným množstvím vody (nejméně 100 ml). A také probiotika, Espumisan ke snížení plynatosti. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Je to nějaké riziko?
Dobrý den, byla jsem na ulz ve 21.týdnu. Holčička gestační...
Je tam nějaké riziko při narkóze?
Dobrý den léčím se na sínosovou tachykardii. Beru betaloc...
Marihuana (thc) a rizika při jeho konzumaci
Dobrý den, chci se zeptat , jak zhoršuje reálně dýchací...
Kvasinky ve strevech
Dobry den pan doktorko, chtel bych se zeptat, jestli...
Riziko pohlavně přenosných infekcí
Dobrý den vážená paní doktorko, vážený pane doktore, prosím...
Dyspeptické potíže
Dobrý den, už asi 6 týdnů mám střevní potíže. Jedná...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může být přítelkyně těhotná?

Dobrý den, mám dotaz. Přítelkyně bere už měsíc hormonální antikoncepci (Její...

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Může být reálně test opravdu již pozitivní?




Může být těhotna


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být toho známkou HIV?


Může být vaginální výtok způsoben tím, že jím hodně sladkého?


Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?


Může být z drog problém


Může celiakie působit obtíže v horních cestách dýchacích?


Může celková anestezie způsobit nepravidelnou menstruaci?

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli celková anestezie může způsobit nepravidelnou...

Může cévka bolet?


Může časté noční močení ovlivnit Paralen 500 ?


Může častější stolice snížit účinnost ha?


Může člověk z bezvědomí bez lékařské pomoci nabýt vědomí?


Může desetileté dítě dostat impotenci?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Gynekologické potíže

Dobrý den... Nedávno jsem zjistila že na vagíně mám nějaké pupínky...Strašně...

Pupínky kůže varlat a penisu


Neléčená úzkost

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc se kterou se zdráhám jít za...

Ochabnutí penisu po vyvrcholení

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co mám za problém když máme s partnerkou sex...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, můj dotaz se týká řídké stolice a také antikoncepce. Poslední týden...

Nechráněný sex

Dobrý den, 5.4 jsem měl nechráněný sex, nebylo to nic dlouhého, trvalo to pár...

Motání se hlavy, závratě, neklid

Dobrý den paní doktorko. Jednou jsem byla na koncertě a zřejmě z vydejchaného...

Zmatek v sexuální orientaci

Dobrý den, mám zmatek v mé orientaci. Je mi 19,5 let, vždy jsem se snažil o...

Konizace a sex

Dobrý den, dnes jsem 5 dní po operaci (konizace), bylo mi řečeno že mám vřídek...

Roztroušená skleroza

Dobrý den,je mi 33.let a nedávno jsem byla na vyšetření MR kde mi zjistily nález...

Panenská blána

Dobrý den, s přítelem máme problém. Je mi 15 a přítelovi 17 let. Už jsme spolu...

Vyrážka a svědění pochvy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po skončení menstruace se mi udělala u vchodu...

Vysvětlení nálezu na zobrazovací vyšetření

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto RTG vyšetření S+P, TH a C páteř,Pr. Ramenní...

Blokáda krční páteře, svalstva a kloubů, neurologické potíže

Hezký den, chtěla bych poradit. Zlobí mě krční páteř a jiné potíže údajně k...

Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky

Dobrý den, mam takový problém.. Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky,...

Špatné dýchání

Dobrý den poslední dobou se mi velice špatně dycha .Tak 14dnu nazpět jsem měl...

Vyrážka charakteru kroužku

Dobrý den, již více než 7 dní mě trápí vyrážka v oblasti nad přirozením. Je...

Bolest chodidel

Dobrý den, je mi 18 let. Jsem sice diabetik už cca 16 let(1.typ), ale všechna...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli existuje i jiná možnost léčby RS,než medrol....

Deformita v oblasti vulvy

Dobrý den, asi před týdnem jsem zjistila, že mám na vulvě - vedle ústí močové...

Reklama