Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může celiakie působit obtíže v horních cestách dýchacích?

Veronika . 4.6.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, mám za sebou více než půlroční běhání po lékařích. Opakovaně jsem byla léčena pro záněty dutin a nosohltanu, takže jsem za posledních osm měsíců měla 6x ATB a problémy v oblasti horních cest dýchacích se stále vracely. Krevní testy byly v pořádku, až na mírně pokleslé červené krvinky, výtěry z krku negativní, testy na chlamydie také, vyšetření u ORL lékaře bez nálezu, testy na běžné alergeny všechny negativní... Dnes jsem byla u praktické lékařky a jen tak mimochodem jsem prohodila, jestli mé opakujicí se záněty a problémy v oblasti krku nemůžou nějak souviset s autoimunitním onemocněním štítné žlázy, které mám. Doktorka mi řekla, že by v souvislosti s tím mohlo být napadenou autoimunitním onemocněním i tenké střevo, tedy celiakie a že si počkáme na výsledky z imunologického vyšetření. Na internetu jsem dohledala některé příznaky, které by na mě seděly (ale únava a podobně byla například potlačena v době, kdy jsem začala konečně léčit št. žlázu), navíc by to vysvětlovalo i můj krevní obraz, kde se stále snižovaly červené krvinky. Ráda bych se ale zeptala hlavně na to, jestli tedy s celiakií mohou souviset mé časté problémy s dutinami a s nasazením bezlepkové diety můžu doufat ve zlepšení? Nebo nemá případná celiakie s častými záněty nic společného? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpovídá:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Celiakie má velmi různorodé projevy, ale v oblasti ORL se většinou neprojeví. Tady se může jednat spíše o jinou příčinu.

Související dotazy

Katar horních cest dýchacích
Dobry den, cca v pondeli me zacalo skrabat v krku,...
Obava z trombózy horních končetin
Ve čtvrtek jsem byla na odběru krve kvůli kontrole...
Zánět v oblasti horních dýchacích cest
Dobrý den, před dvěmi týdny jsem marodil s virovým...
Celiakie
Dobrý den, prosím o radu po prvnim porodu se mi prokazala...
Mandle - trhat či ne?
dobrý den mam dotaz ohledne dcery 3r. Nedavno ji zjistili...
Celiakie
Dobrý den, je mi 23 let a minulý týden mi byla diag.celiakie,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může být reálně test opravdu již pozitivní?




Může být těhotna


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být toho známkou HIV?


Může být vaginální výtok způsoben tím, že jím hodně sladkého?


Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?


Může být z drog problém


Může cévka bolet?


Může časté noční močení ovlivnit Paralen 500 ?


Může člověk z bezvědomí bez lékařské pomoci nabýt vědomí?


Může desetileté dítě dostat impotenci?


Může dostat pohlavní nemoc?


Muže Dostinex zpusobovat depresi


Může gynekolog zalhat?


Může hrdlo děložní srůst?


Může hypothyreoza léčená nastartovat cukrovku II.typu


Může chemo rušit účinek Melatoninu?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×