Antibiotika a těhotenství

Dobrý den, lěkařka mi předepsala Ciplox 500 na infekci močových cest. Pokoušíme se o miminko. Začátek poslední menstruaci jsem měla 3.září, cyklus mám asi 30 dní, další předpokládaná men. je začátek října. Antibiotika užívám od 22. září. Prokázané těhotenství nemám, ale je to možné. Jak ovlivní léky možné miminko? Kdy je po dobrání antibiotik vhodná doba pro početí mimi, kdybych nebyla těhotná teď? Děkuji za odpověd. Děkuji za odpo

Odpověď odborníka:

V příbalovém letáku stoji Přípravek se nesmí podávat těhotným a kojícím ženám, je proto vhodné po dobu ušívání se chránit před otěhotněním. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: