Antikoncepce a pms?

Dobrý den, přibližně rok a půl beru HAK (21/7pauza). Bohužel poslední dobou (asi 6 měsíců) vnímám, že vždy když dobírám platíčko a blíží se 7denní pauza jsem velmi podrážděná, často pláču a hodně toho naspím. (PMS?) Mé okolí už je ze mě celé zoufalé. Ihned po začátku menzes se potíže velmi zmírní a nakonec vymizí. Připadá mi, že už to ale přesahuje míru. Začala jsem tedy uvažovat nad řešením, ale bojím se měnit značku antikoncepce z toho důvodu, že se situace může ještě zhoršit, než si tělo zvykne. Zároveň si nejsem jistá, zda by třeba nebylo vhodnější antikoncepci vysadit úplně, i když ji potřebuji. A nakonec mě napadá poslední varianta vynechat 7denní pauzu. Ale vůbec netuším, jestli to je či není pro tělo vhodné a nenarušovalo by to m. cyklus. Chtěla bych poradit jak tuto situaci řešit, připadá mi už neúnosná, případně poradit, která varianta je nejvhodnější. Až do této doby jsem s HAK neměla vůbec žádný problém a vše fungovalo, jak mělo. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejelegantnější cestou jak řešit Vaše obtíže v situaci, kdy antikoncepci potřebujete, je kontinuální užívání bez přestávek ke krvácení. Sama poznáte, jestli Vám tento postup přinese úlevu. Kontinuálního užívání se obávat nemusíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x