Antikoncepce a zažívací potíže

Měla bych dotaz ohledně vstřebání a účinnosti antikoncepce. Už nějakou dobu asi tak půl roku mam určité problémy s trávením. Často cítím jakoby pohyb ve střevech a takové „škrundání“, občas mě bolí břicho. Antikoncepci beru večer kolem 9. hodiny, pak už většinou nic nejím. Problémy se zažíváním se objevují během dne, spíše odpoledne nebo večer. Stolice je občas trošku řidčí, ale za průjem bych to nepovažovala, ten mám opravdu výjimečně, jednorázově a v malém množství. Nikdo ne v noci po požití antikoncepce. Ale nevím, jestli problémy s trávením nějak nenaruší vstřebání antikoncepce? Co se považuje za poruchu trávení, která by antikoncepci ovlivnila? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud lék nevyzvracíte, pak účinnost antikoncepce není snížena. Jen upozorňuji na některé léky, např. antibiotika, která při současném užívání mohou účinnost antikoncepce snižovat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: