Antikoncepce při kojení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vhodnou antikoncepci. mám 4-měsíčniho chlapečka, plně kojím, zatím beru cerazette. Lze ještě nějaká jiná forma antikoncepce při kojení? Líbí se mi podkožní implantát, ale moje gynekoložka mi ho odmítá zavést, prý je to antikoncepce pro rozvojové země. co si o tom myslíte vy? nebo která antikoncepce bybyla ještě vhodná? děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z oblasti hormonální antikoncepce, kterou je možné podat při kojení, existuje ještě možnost podání injekce, jejíž působení je tříměsíční (přípravek Depo-Provera). Tuto možnost případně prodiskutujte se svojí lékařkou, která na základě podrobné znalosti Vašeho celkového zdravotního stavu může rozhodnout, zda je tato forma hormonální antikoncepce pro Vás vhodná. Jinak přichází v úvahu nehormonální antikoncepce, především používání kondomu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x