Antikoncepce při kojení

Dobrý den. Jsem 7 týdnů po porodu a po šestinedělí jsem začala brát antikoncepci Azalia. Začala jsem po týdnu opravdu silně krvácet. Gynekoložka mi řekla, že už se s tím u gestagenních pilulek setkala a že mám vysadit (a vzít si ascorutin) a chránit se po dobu kojení jinak. Cerazette mi nenabídla, asi by byl výsledek stejný. Nebo ne? Co se týče tělíska, řekla mi už na prohlídce po šestinedělí, že mi ho nedoporučuje, že jestli chci mít ještě děti, tak raději antikoncepci než tělísko. Co je na tělísku pro mladou ženu (23let), plánující ještě další dítě, škodlivého/nevyhovujícího? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nitroděložní tělísko není nijak škodlivé ani nevyhovující pro mladou ženu, která plánuje v budoucnu otěhotnět. Naopak je to velice pohodlná a spolehlivá antikoncepční metoda. Azalia i Cerazette obsahují stejné množství stejné účinné látky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: