Duomox 1000 a tehotenstvi

Dobry den pani doktorko , jiz druhym tydnem mne trapi bolest v krku , ryma ktera pomalu odezniva , ale pomaleji nez jsem zvykla a intenzivni kasel ktery mne trapi tak ze se az nadrapuji ke zvraceni nez jej uklidnim . Veskere tyto priznaky se pres den uklidnuji (tak ze mam pocit ze mi nic neni a uz bude lepe) a zintenzivnuji a zhorsuji vecer a rano kdyz vstanu (tak ze mam pocit ze vse zacina nanovo a nic se nelepsi ci dokonce zhorsuje ). Lekarka mi predepsala Duomox 1000 , ale ja mam strach tyto leky brat jkelikoz jsem v 11 tydnu tehotenstvi . Muzou tyto leky nejak ovlivnit plod v 1trimestru ,nemohou ublizit miminku , jsou bezpecne ? Mam nasadit tyto leky , nebo mam zkouset nejakou jinou lecbu ? Dekuji za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika (amoxicilin, penicilinové antibiotikum) se mohou v těhotenství užívat. Plodu by mohlo uškodit spíše Vaše neléčené onemocnění.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x