Duomox 500 proti angíně

Dobrý den, v pátek jsem začala brát Duomox 500 proti začínající angíně. Ještě ten den se mi spustila nehezká rýma a den poté silný kašel. Měla jsem i lehce zvýšenou teplotu 37,4. Dnes jsem začala i vykašlávat. Je to v pořádku? V krku mě už nebolí, ale ten kašel stále dost přetrvává. Děkuju předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na angínu je Duomox 500 slabý. Doporučovaná dávka je 1000 mg po 8 hodinách, minimálně 750 mg po 8 hod. Antibiotikum zabere cca do 3 dnů. Popsaný průběh je u infekcí dýchacích cest běžný. Na podporu odkašlávání je vhodný např. Bromhexin nebo šumivé tablety ACC

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: