Hpv a orl

Dobrý den, prošla jsem konizací s výsledkem, že odebraná tkán byla již v posledním stupni přednádorových změn. Mám potíže s neustálým zahlenováním krčních i nosních dutin a chtěla bych vyloučit, že mi tam HPV nedělá rovněž paseku. Byla jsem na ORL - pan doktor nic neviděl, ale lze vidět na hlasivky pouhým podíváním se do otevřených úst s klasickým dřívkem na jazyk? Jak vypadá vyšetření, které vyloučí možné (alespon viditelne) změny v krku a po kom jej můžu požadovat? Děkuji Gabra P.S. Omlouvám se, jestli jsem nezařadila tento dotaz úplně správně.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě, že by ORL lékař viděl při fyzikálním vyšetření slizniční změny podezřelé z HPV infekce, mohl by se rozhodnout k odběru vzorku tkáně např. k histologickému vyšetření

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: