Hpv a sle

Dobrý den, je mi 37 let a při poslední kontrole mi byla zjištěna lehká dysplazie děložního čípku. Včera mi byl proveden Cobas test (výsledky budou cca za 14 dní). Léčím se s SLE, beru Prednison a Plaquenil. Chci se zeptat, zda je v tomto případě možné očkování proti rakovině děložního čípku. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

CervarixTM nemusí mít optimální účinek, pokud se podává s léčivými přípravky, které potlačují imunitní systém. V 37 letech bych již očkování nepovažoval za vhodné, lehká dysplasie je častý nález spíše pravidelné cytologické kontroly a v případě potřeby, pokud by to cytologie a kolposkopie vyžadovala plastickou úpravu čípku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x