Hpv vir - rok a půl recividy

Dobrý den, přes rok a půl se léčím s hpv virem, poprvé jsem bradavice objevil kolem žaludu, na které jsem začal použivat Aldaru. Poté vymyzli, po 2 týdnech se objevili a začal jsem tedy používat Wartec, zase jsem je zničil, ale poté se objevili i v močové trubici. Byl jsem objednán na první zákrok, odstranili mi to a opět 2-3 týdny vše bylo ok. Už jsem doufal ze to mám za sebou, ale nakonec se zase objevili, v močové trubici, i na žaludu, opět jsem používal Wartec, N2, a isoprinosin,po 4 měsícich jsem byl objednán na druhý zákrok, po něm zase 2-3 týdny vše bylo ok(začal jsem jíst hlivu ustričnou a olej ze žraločích jater)....doktoři mi řekli, že už do močové trubice nechtěji zasahovat chirurgickým zákrokem, pokud to nebude velmi nutné a že to mám zkoušet odstranit tekutým dusíkem, od té doby (3 měsice) chodím na kožní(každý týden), na žaludu se mi kondyloma také vrací, ale vždy je zníčíím wartecem jeětě než se rozrostou. V posledním půl roce jsem každý měsíc nachlazený a při každé rýmě nebo jakém koliv nachlazení se kondyloma výrazně objeví znova a ve vetším počtu. Doporučila mě kožařka epigen, regeneruje sliznici, ale nepřipadne mi, že by něco mizlo. Prosím Vás o nějaké doporučení, co s tím, už si vážně nevím rady a veškerá naděje na vylečení zmizla. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radku. Pokud je lokální terapie genitálních bradavic ( condylomata accuminata) neúspěšná a dochází k neustálým recidívám, poraďte se se svým dermatovenerologem, zda by nebyla pro Vás nebyla vhodná terapie 5-fluorouracilem, který lze aplikovat i do moč. trubice, nebo podofylotoxinem. Další modalitou léčby jsu laserové ablace. Nejsem v této oblasti zběhlá - péče a léčba HPV infekcí patří spíš do rukou dermatovenerologů, ale snad se moc nemýlím, když napíšu, že těžké případy lze léčit i za hospitalizace na dermatovenerologických odděleních. Taktéž se nesmí zapomenout na vyšetření Vaších sexuálních pratnerek či partnerů - i když partner/ka postiženého nemá viditelné bradavice, může být přenašečem viru a svého pratnera tak opakovaně infikuje při každém styku.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x