Hyperfunkce štítné žlázy

Dobrý den.Na jaře t.r. mi byla zjištěna hyperfunkce štít.žlázy,kdy hormony byly: THS 0.005,T 4 volný 31,4.Začala jsem užívat lék THYROZOL 10mg.1 tab.denně.V červnu t.r.byly hodnoty hormonů: THS 0,005, T 4 volný 11,8.Nyní 27.10.byly zjištěny hodnoty hormonů: THS 3,7, T 4 volný 8,8 - dávka THYROZOLU 10 mg.snížena na 1/2 tab.denně.Prosím o sdělení,zda tyto hodnoty jsou v pořádku,zda snížením hormonu T 4 volný na hodnotu 8,8 -nebude přecházet hyperfunkce štítné žlázy do hypofunkce štít.žlázy.Děkuji za odpověd.Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete laboratoř hlídat a včas reagovat snížením nebo případně i vysazením Thyrozolu, tak by se měla hodnota fT4 vrátit k normálu. Samozřejmě, pokud není jiný přítomem jiný důvod, který by mohl vést k rozvoji hypofunkce štítné žlázy. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: