Hyperfunkce štítné žlázy

Dobrý den, před dvěma týdny mi byla diagnostikována tyreotoxikoza při GB chorobě. Z již známých výsledků hodnota f.T3: 18.60 pmol/l, f.T4: více než 77,2 pmol/l, a-TPO: 109 IU/ml, TSH: 0.03 mU/l. (hodnoty před třemi měsíci: TSH méně než 0,01, fT4 41.0, a-TPO 320). Vzhledem k tomu, že kojím (a chtěla bych v tom pokračovat) mi byl nasazen Propycil 3xdenně. Za týden mám přijít na kontrolu. Zatím nepociťuji změny (neustále únava, třes rukov i celého těla, velký apetit, častější vylučování, silný tlak na oční bulvy). Myslíte si, že tato medikamentozní léčba zabere, hodnoty hormonu se zlepší a nebude potřeba skončit s kojením?? Případně jso zde možnosti v progresivnější a účinější léčbě se zachováním kojení??? Děkuji J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvedená léčba by mohla funkci štítné žlázy snižit - na sto procent vám to nikdo neslíbí, ale možné to rozohdně je. Pokud by nezabrala, zálěží na konkrétním stavu, jaká léčba bude v danou chvíli nejvhodnější. V tomto případě má přednost Váš celkový zdravotní stav před zachováním kojení. Pozn. I když je kojení ideální výživou pro miminko, "umělá" mléka jsou plně dostačující a kvalitní náhradou, není-li možné v kojení pokračovat, a dítě si blízkého kontaktu s matkou jako při kojení užije i při krmení z lahve a při mazlení. Tj.kdybyste náhodou nemohla dále kojit, zbytečně se tím netrapte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: