Hyperfunkce šťítné žlázy

Dobrý den,již pátým měsícem se léčím se šťítnou žlázou..zvýšená hladina hormonů..a stále se mi to nelepší.Je to,jako na houpačce.Nemám děti a chci je..Můžete mi prosím poradit..jak dlouho se to léčí,mohu zkusit otěhotnět..mám si ji raději nechat odstranit..Moc děkkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kateřino, se štítnou žlázou, zvláště při zvýšené funkci, je to dost často jako na houpačce. Jak dlouho se tedy budete léčit, než se vyléčíte, predikovat nikdy nelze. Někdo je v pořádku za pár měsíců a někdo se nevyléčí nikdy. Rozhodně ale nedoporučuji v tomto stavu myslet na těhotenství. Spíše byste si uškodila, ale hlavně byste mohla uškodit i miminku. Pokud chcete problém vyřešit rychle, zvláště, pokud plánujete v brzké době rodinu, pak doporučuji operační řešení. Je to sice definitivní a je mi jasné, že není lehké se rozhodnout, ale váš problém by to jednou provždy vyřešilo a nehrozila by ani případná recidiva onemocnění kdykoliv později. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: