Letrox a antikoncepce

Dobrý den, přibližně 6 let užívám Letrox 50 1 tb.l denně (o víkendu 1,5 tbl. denně). Nyní jsem po 10ti letech vysadila hormonální antikoncepci (Jeanine). Dá se předpokládat, že bude potřeba dávkování Letroxu upravit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormony obsažené v antikoncepci mají negativní vliv na vstřebávání i poměr volných (účinných) hormonů štítné žlázy v krvi. Tudíž lze předpokládat, že po vysazení antikoncepce bude možné mírně snížit dávku Leroxu. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Články: Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Zkušenosti lékařů i jejich...
Jarní únavu zkrotí homeopatika!
Články: Jarní únavu zkrotí homeopatika!
Mnoho lidí se na přelomu...
Nejlepší přípravek na klouby?
Články: Nejlepší přípravek na klouby?
Vánoce znovu klepají na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Triglyceridy hrozí infarktem: mějte je pod kontrolou
Články: Triglyceridy hrozí infarktem: mějte je pod kontrolou
Triglyceridy jsou tuky...
Měření plicní vitální kapacity
Články: Měření plicní vitální kapacity
Měření plicní vitální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: