Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnět při chráněném pohl. styku. Přítel měl kondom, ale i po ejakulaci několik minut pokračoval dál. Kondom nesklouzl ani nepraskl. Ale já na něm seděla a tím pádem byl poměrně velký tlak směrem dolů. Je možné, že by sperma vyteklo a zase se nějak dostalo "nahoru", do pochvy a mohlo mne oplodnit? Píšu to proto, že jsem sice od té doby dvakrát dostala menstruaci, ale asi v pátém týdnu po výše zmíněném styku jsem si dělala dva testy. Na prvním vyšla druhá čárka slabě jakoby jen stín. Druhý jsem si dělala tři dny poté a vyšel jasně negativní. Poté asi za 10 dní normálně přišla menstruace (již druhá od onoho styku). Mám však strach kvůli tomu prvnímu testu. Děkuji mnohokrát za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Těhotná být nemůžete. Slabý stín je negativní. Máte to na testu napsané, jen stejné zbarvení testovací čárky s kontrolní je průkazně pozitivní.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x