Můžu být těhotná

Dobrý den, mám dotaz ohledně možného těhotenství. Beru HA cerazette už 3.měsícem, ale ve 2.měsíci jsem zapomněla užít jeden prášek-další den jsem pak užila dva prášky naráz.Večer jsem měla nechráněný pohlavní styk s ejakulací mimo mě.Asi přibližně měsíc po styku jsem si dělala těhotenský test a byl negativní,ale mám pořád nafouklé břicho a podbřišek (když si lehnu,podbřišek už nafouklý není). Je možné že by tt ukázal falešně negativní výsledek? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste celý minulý měsíc užívala HAK správně, je těhotenství krajně nepravděpodobné. Navíc jeden vynechaný prášek nepředstavuje téměř žádné riziko otěhotnění, které se ještě snižuje při ejakulaci mimo pochvu. Nafouklé břicho a podbřišek provází řadu poruch, zejména trávicí problémy nebo kvasinkové infekce. Těhotenský test teoreticky může být falešně negativní, pokud byste si ho prováděla příliš brzy, tj. třeba už druhý den po styku. Pokud si nejste jistá, zda nejste těhotná, nejlepší je vyhledat gynekologa, který na základě vyšetření rodidel a vyšetření krve spolehlivě těhotenství určí.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: