Mykoplazmata

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V červnu jsem prodělala plicní mykoplazmata, s tím, že jsem teda dostala antibiotika, nejdřív na 14 dní a potom na týden. V den kdy jsem je dobrala, jsem letěla na dovolenou, tam bylo všechno v pořádku., ale když jsem se vrátila, měla jsem dost ošklivý kašel s hleny. Tak jsem teda zašla za doktorkou a zeptala se ji, jestli náhodou ještě ty mykoplazmata nemohu mít. Odpověděla mi, že jsem brala ATB, tudíž by to mělo být pryč, ale žádné testy mi neudělala. Nevím zda se zachovala správně, ale mě to tak nepřijde. Četla jsem i na internetu, že mykoplazmata na plicích jsou na dlouho, že není tak jednoduché se jich zbavit. Nevím co teď s tím, poradíte mi prosím? Petra

Odpověď odborníka:

Domnívám se, ža Vaše lékařka se zachovala správně. Byla jste přeléčena přesně dle doporučených postupů, ATB na 3 týdny, kontrolní odběry se doporučú po cca 3 měsících, ale i kdyby byli vyšší hodnoty, léčba proběhla jak měla. I my máme takové pacienty, opakovaně konzultované i na infektologii, kde tento postup potvrzují.
Spíš by možná bylo dobré popátrat po jiné příčině kašle - často po návratu z dovolené pacientky onemocní z klimatizace,nabo ze změny klimatu.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: