Myom

Dobrý den, je mi 36 let a před 2-mi lety mi lékař zjistil myom o velikosti "mandarinky" (35-40 mm). Myom zasahuje z části do dělohy a z části ven - nevím teď, jak se tento druh myomu správně nazývá. Kozultovala jsem s lékařem možnosti odstranění: buď odstranit samotný myom, nebo celou dělohu. Jsem celkem zaskočená představou, že již nikdy nebudu mít možnost mít děti. Jedno sice již mám, na další se zatím nechystám, ale člověk nikdy neví. Má cenu podstoupit odstranění myomu, dva roky čekat, než děloha "doroste" a pak se marně pokoušet o těhotenství, které se nemusí dlouho podařit, nebo to nechat tak a pak to vyřešit radikálně najednou? Pokud nepodstoupím odstranění, tak je nějaká šance později otěhotnět a donosit plod? Vše mi komplikuje to, že teď o těhotenství neuvažuju, ale nemůžu tvrdit že ještě v období max 4 let se nerozhodnu jinak. Pak už samozřejmě rozhoduje můj věk. Děkuji za odpověď, jestli se dá vůbec na něco z toho, co jsem zde napsala odpovědět. :-)

Odpověď odborníka:

Pokud ještě uvažujete o těhotenství je samozřejmě lepší enukleace myomu,ale věk40 let do kterého chcete o gradiditě uvažovat-otěhotnění se nemusí podařit, těhotenství může být s komplikacemi a prudce stoupá risiko vrozené vady,na vašem místě bych raději rozhodování urychlil. Příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak probíhá umělé oplodnění?
Články: Jak probíhá umělé oplodnění?
Neschopnost otěhotnět je v...
Znáte dobře viníky osteoporózy?
Články: Znáte dobře viníky osteoporózy?
Řídnutí kostí je všeobecně...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Chudokrevnost může odhalit rakovinu
Články: Chudokrevnost může odhalit rakovinu
Rakovina se může projevit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x