Myom

  • Dotaz od: Johanka Bořecká
  • Publikováno: 16.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi lehce přes třicet, děti nemám a neměla jsem nikdy ani pohlavní styk. Byl mi při nedávné gyn. prohlídce diagnostikován ultrazvukem myom (8 cm v průměru) a samozřejmě zvětšená děloha. Na gyn. prohlídce jsem byla úplně poprvé, kvůli změně zaměstnání. Bylo mi řečeno s tím, abych počítala s tím, že se bude ještě zvětšovat a pravděpodobně neujdu odstranění dělohy. Nu , co se dá dělat, nebýt cimprlich.... Mám následující dotaz, může se myom zvrhnout v "něco zhoubného"? Díky za odpověď . J.

Odpověď odborníka:

Ne, myom je benigní útvar a způsobuje obtíže jenom tím, že se pomalu zvětšuje a tlačí na okolní tkáně.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: