Nákaza hiv

Je to asi 11 dni od doby co jsem měl nechráněný pohlavní styk s mužem a později i ženou. Od té doby se u mě rozvinula spousta příznaků nakažení virem HIV, jako nevolnost, nechutenství, bolest kloubů (boli me jen prave koleno), belavy povlak v ustech( hlavně na patře) a průjem. Zvetsene lymfaticke uzliny zatim nemam a horečku taky ne, myslíte, že by se mohlo jednat o nákazu HIV ? Cítím se opravdu hrozne, především psychicky, jsem z toho ve strašném stresu a nevím si rady.

Odpověď odborníka:

Primoinfekce HIV se nejčastěji objevuje 3-4- týden po nakažení a jedná se o projevy klasického nachlazení se vším všudy- bolest kloubů (standartně bolí více kloubů, ne 1), bolest v krku, zvýšené teploty, zvětšení uzlin. Může i být i jen zvýšená teplota nebo jen zvětšené uzliny bez dalších obtíží. Vaše obtíže na mě spíš působí jako komplex obav ze samotné nákazy, než infekce HIV, ale pochopitelně doporučuji se nechat otestovat- pro jistotu, že nakažený nejste, se doporučuje počkat 3 měsíce po rizikovém chování. Malá rada nakonec, příště se chraňte, takové hrozné stresy za to opravdu nestojí.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x