Nežádoucí účinky tramal a dolmina

Dobrý den pane doktore, Po poslední návštěvě na neurologii s akutní bolestí zad jsem dostala Tramal 100mg čípky a Dolminu 100 tablety. Tato kombinace léků je zřejmě pro můj organismus absolutně nevhodná. Po prvním dni kdy se mi trochu ulevilo od zad jsem začala pocitovat ukrutnou bolest hlavy , sucho v ústech několikrát jsem zvracela a bylo mi celkově slabo, myslela jsem si že to mám z toho tramalu , a tak jsem druhý den vzala jen dolminu...vše se opakovalo.Dnes jsem s pro jistotu nevzala nic ale pocit totální slabosti , ospalosti , nucení na zvracení a ta strašná migréna co mě drží už 3 den stále neustupují.k tomu mě bolí za očima , dělají se mi mžitky a vidím trochu rozmazaně -vadí mi světlo do očí.Chtěla jsem se zeptat jak dlouho tyto nepříjemné příznaky mohou trvat , nebo jak se jich mám zbavit .Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto obtíže mohou souviset jak s Vaším základním postižením, tzn. akutní bolestí zad, tak se může jednat o nežádoucí účinky zmíněných léků. U Tramalu je pak delší eliminační poločas (poločas jeho vyloučení z organismu), přesto by tyto obtíže neměly trvat dlouho. Užívání léků přeruště a poraďtě se s neurologem o alternativní terapii.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Tramal je silné analgetikum | Od: Sue | 28.9.2008 00:12
s vedl.účinky a musí se předepisovat velmi opatrně a jen když je to optavdu nutné akdyž nezabírají slabší léky. To vám napsal opravdu nějakej "chytrej" doktor, co se chce pacienta zbavit prášky, prášky a zase prášky. A pak nám budou vyčítat, že pacienti mají velkou spotřebu léků.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: