Plastika lca

Dobrý den, jsem 7 měsíců po plastice LCA (vaz z hamstringů) a 9 měsíců po artroskopii kolena (menisky). Hraji fotbal a od začátku ledna trénuji 4x týdně. Ale koleno se za posledních 10 dní dost zhoršilo. Po tvrdém nejde běhat vůbec. Do i ze schodů chodím s bolestí. Po tréninku vždy koleno ztuhne, stejně tak třeba i při řízení auta. Je třeba snížit zátěž nebo dát úplně pauzu? Ještě se chci zeptat,co je pravdy na tom, že je vaz mezi 7. až 9. měsícem nejslabší a proč to tak je? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zátěž je třeba určitě snížit ,dáel je nutné se informovat u operatéra v jakém stavu jsou Vaše chrupavky - bolesti budou buď z prostého přetížení nebo máte nemocné chrupavky a pak by ještě přibyla nutnost rehabilitační léčby. Vaz je nejzranitělnější mezi 6. - 12. týdnem , kdy se přestavuje. Štěp se totiž musí přestavět , slouží jako jakýsi žebřík po nemž prorůstají tkáně Vašeho nového vazu. Mezi 7. - 9. měsícem je již v normě - navíc štěp ani vaz obvykle nebolí . Bolí tkáně okolo

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: