Posilování po operaci kýly

Dobrý den, před třemi lety jsem byla na operaci pupeční kýly. Operace proběhla v pořádku a byla mi tam daná síťka. Vzhledem ke zvýšení hmotnosti (věk 52 let),jsem začala více cvičet - kruhový trénink s trenérem v posilovně (hodně i posilování břicha), svaly mám asi dost ochablé. Není zde nějaký zdravotní problém, vzhledem k prodělané operaci, není nutné nějaké omezení. Děkuji Zuzana

Odpověď odborníka:

Vše zálěží na stavu svalů stěny břišní, především přímých svalů břišních. Vzhledem k tomu, že byla přiložena síťka se jednalo přece jen rozšíření štěrbiny, diastazy, mezi příámými svaly břišními. V takovém případě je třeba s trenérem volit cvičení, které sice svaly stěny břišní posilují, ale nejsou excesivní, přehnaně nárokové, pro pevnost stěny břišní. I přes síťku by mohlo tak extremní námahou dospět k recidivě, tedy, opakování kýly, která by potom vyžádala oiperaci. Ohled na proběhlou operaci stěny břišní je tedy na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: