Pribirani

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Pritel ted bohuzel behem pul roku pribral 15-20kg nahoru. Je to tim ze ani skoro nema pohyb atd. Ale spis me zajima jak na to telo muze zareagovat? Je to zatez pro to telo?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moniko. nárůst hmotnosti je určitě zátěž pro tělo. S narůstající hmotností se zvyšuje například riziko vzniku cukrovky, vysokého krevní tlaku, zvýšení cholesterolu a dalších onemocnění. Nadbytečný tuk není jen estetický problém, ale je to orgán, který produkuje hormony, které řídí příjem potravy nebo zánětlivé procesy. Při nedostatku pohybové aktivity je potřeba upravit jídelníček tak, aby nebyl energeticky nadbytečný a nedocházelo tak k nárůstu hmotnosti.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: