Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22. týdnu těhotenství, od začátku těhotenství chodím zhruba každých 5 týdnů na odběry krve a kontrolu na endokrinologii. Vždy výsledky krve vycházely v pořádku až nyní v tom 22.tt mám výsledky TSH 1,950 a T4-volný 7,26. Chtěla bych se zeptat, zda tyto výsledky nyní mohly nějak negativně ovlivnit vývoj miminka od minulé kontroly, kdy výsledky byly v normě? Mám se něčeho obávat? Předpokládám, že mi nyní paní doktorka zvýší dávku léků.. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznám sice normy Vaší laboratoře, ale hodnota TSH vypadá být v normě. Pokles fT4 s postupujícím těhotenstvím je běžná věc, navýšení dávky substituce většinou nepomáhá. Můžete zkusit navýšit substituci jodidu, který byste měla užívat v těhotenství i při plném kojení. Miminko by tyto hodnoty ovlivnit nijak neměly. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: