Streptococcus pyogenes

dobrý den, asi 4 měsíce bojuji s zánětem stř.ucha, úpornými bolestmi hlavy, bolesti svalů a kloubů, že mě obyčejný pohyb unaví nebo vyčerpá tak, že pak usnu- léčba byla 3 - mi antibiotiky. Teď bolest v krku, rýma, kašel, bolí mě v dolní části zad, jinak mám jakoby plné plíce-při výdechu pískám a mám pocit, že se mi do nich nevejde žádný kyslík- až píchavý pocit v zádech. Až teď mi doktor udělal výtěr, nález je streptococcus pyogenes (ojediněle), nepatogenní flora. Co to znamená a je nutné přeléčení nebo je to již vyléčené a stačí klid a načerpat energii. Děkuji Lada

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste měl poslechově nález na plicích, teploty a pískáte, chtělo by to přeléčit antibiotiky, případně přidat něco na rozšíření dýchacích cest po dobu cca 14 dní (atrovent, euphyllin, berodual),případně jako podpůrná léčba ještě nějaká antihistaminika (clarinasa, zyrtec....) a dle charakteru kašle něco proti kašli nebo na vykašlávání. Klid a tekutiny bezpodmínečně

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x