Streptococcus haemolyticus adenovirus

Dobrý den, mám přibližně rok silný bílí povlak na jazyku. K tomu rýmu v nose i v uších. Vždy, když se mi stav zhorší a dostaví se třeba i teplota zajdu k obvodnímu lékaři. Ten to vždy řeší jako chřipku. Za poslední 4 měsíce potřetí. Ač na různé alternativní medicíny moc nejsem, zašel jsem na jaké si alternativní vyšetření kde mi byl zjištěn streptococcus haemolyticus adenovirus. Chci se zeptat, zdali to může být příčina mích onemocnění. A jestli mám požadovat vyšetření i po svém obvodním lékaři. Ani přesně netuším o jaké onemocnění se to vlastně jedná? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Radku. Příčin povlaku jazyka a opakovaných infekcí horních dýchacích cest může být celá řada a bez podrobné znalosti pacientova celkového zdravotního stavu a životosprávy nelze stav adekvátně hodnotit. Nevím, co přesně máte na mysli tím, že problém Váš lékař řeší "jako chřipku" (chřipka je specifické infekční onemocnění, které, dovoluji si tvrdit, příčinou problému jistě není), stejně tak jako není zjevné na základě jakého postupu Vám byla sdělena "diagnóza" streptococcus haemolyticus adenovirus. To není označení žádné nemoci, streptococcus je bakterie, jejíž některé typy mohou být příčinou infekcí horních dýchacích cest (angíny - tedy opět jiného stavu, než popisujete) a adenovirus patří mezi běžné původce akutních infekcí horních dýchacích cest vč. rýmy. Takže bych si dovolil tvrdit, že tato "informace" Vám k ničemu nepomohla. Doporučuji se o potížích bavit především s Vaším praktickým lékařem a nejasnosti řešit s ním, od toho tam je.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: