Streptokok a kojenec

Po sestinedeli mi byl v pochve nalezen streptokok agalactiae. Lecim se s nim jiz nejakou dobu a nedavno me gynekolozka varovala, ze by se nemel dostat k miminku (je mu pul roku). Mam jeho pradlo prat oddelene od sveho spodniho pradla, pokud mozno vyvarovat. Vim, ze je tento streptokok rizikovy pri porodu, a proto by me zajimalo, nakolik je nebezpecny pro pulrocniho kojence, co muze zpusobit a jak velke riziko prenosu je. Nemuze se prenest materskym mlekem? A je skutecne nutna tato zvysena hygiena? Dekuji

Odpověď odborníka:

Rizikový je streptokok skutečně během porodu, ale v této době již pro Vaše dítě tolik nebezpečný není...stačí dodržovat běžné hygienické návyky. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x