Těhotenství po léčbě rakoviny

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem 2 roky po onkologické léčbě-rakovina prsu duktální karciom.probělala jsem chemoterapii,radioterapii a biologickou léčbu).Dosud beru prášky Tamoxifen a jěště 2roku budu brát..chtěla bych znát váš názor jestli je risk ještě pomýšlet na těhotenství( cca.za 2-3roky)..Zatím všechny kontroly , testy jsou v pořádku,Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, podle údajů výrobce mají být ženy informovány o potenciálním riziku, které hrozí plodu, pokud otěhotní během užívání tamoxifenu nebo v průběhu dvou měsíců po skončení léčby. Z tohoto pohledu je nezbytné vyčkat s otěhotněním nejméně 2 měsíce po ukončení chemoterapie. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: