Těhotenství při užívání ha

Dobrý den, HA užívám 7 let bez pauzy. Menstruace byla vždy pravidelná a zpozdila se max. o den. Nyní jsem očekávala menstruaci 28-29. března. Bohužel se mi nedostavila a po 3 dnech zpozdění jsem si udělala test, který byl negativní. Nyní je to 10 dní a menstruace se nedostavila. (začala jsem proto užívat dál HA). Pocity zvracení, bolest prsou nemám, občas mě bolí v podbřišku a přibrala jsem 2 kila. Zpozdění stresem je vyloučené, žádný stres nemám, antibiotika jsem neužívala, pouze jsem byla nachlazená (rýma, kašel), užívala jsem AAC long na vykašlávání. Myslíte, že můžu být těhotná, nebo jde jen o jiný gynekologický problém? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Každá antikoncepce má jisté procento, které je ovšem zcela minimální a chyby se dějí spíše díky špatnému užívání. Nevím, zda jste dále antikoncepci nasadila po 7 denní pauze, či až později. Tento posun v užívání by mohl pravidelnost cyklu též ovlivnit. Pokud tedy nyní užíváte další plato, pokračujte dle běžného dávkovacího schematu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: