Trombóza

Dobrý den, před 2 týdny mi byla diagnostikována trombóza nitrolebního cévního systému neboli řečiště. Nejdříve mi ji rozpouštěli heparinem, nyní užívám warfarin. Je možné, že mě i přesto stále ještě občas pobolívá hlava? Jak dlouho asi trvá rozpuštění trombózy? Ze začátku jsem byla na monitorovaném lůžku-hrozilo, že se nález utrhne a ucpe srdce nebo mozek. Nyní to již nehrozí? Mockrát děkuji za odpověď. Markéta

Odpověď odborníka:

Zdravím, nevylučuji, že Vás kvůli tromboze stále ještě občas pobolívá hlava, ale není to pravděpodobné. Rozpuštění akutní trombozy trvá podle toho, čím se provádí. Léčba tzv. trombolytiky, které vykazují největší účinnost, trvá řádově hodiny až 2 dny. Ne, nehrozí, že se nález utrhne a ucpe srdce nebo mozek. Bylo by vhodné, kdybyste položila otázky Vašemu ošetřujícímu lékaři, který by Vám formou dialogu mohl Vaše dotazy lépe zodpovědět. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x