Tromboza

dobrý den,před týdnem a půl mě hospitalizovali s podezřením na trombozu. Začalo to křečemi do zadního stehna nohy, potom velkou bolestí LDK a otokem lýtka. Po dvou dnech jsem byl propuštěn s tím, že se nejdná o trombotu,ale natřžený sval. Nyní po týdnu se stav nezlepšil, lýtko je cca o 3cm větší než pravé, je tmavší barvy a bolest je taková jako brnění. Mám užívat ibalgin, mazat si nohu FLECTORem a bandážovat.Rád bych se nechalm uschopnit,ale moje obava je, že se mi stav zhorší. Můžete mi poradit o co by mohlo jít a hlavně jakou léčbu nasadit. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla vyloučena hluboká žilní trombóza (laboratorně a na ultrazvuku), věřte stanovené diagnóze, popsané příznaky jí odpovídají. Se stanovenou léčbou také souhlasím. Natržený sval se hojí min.14 dní, je vhodné dopřát mu klid na hojení (nohu zbytečně nezatěžovat). Doporučuji tedy trpělivost a jedině pokud by se stav dále horšil, informujte o tom ošetřujícího lékaře = jděte na kontrolu dříve, lékař Vás prohlédne, zjistí aktuální stav a případně upraví léčebný režim.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: