Vliv posilování na zdraví růst

Dobrý den, chci se zeptat jestli posilování může mít nějaký negativní vliv na můj růst. Každý den se snažím posilovat asi tak 40 minut pouze s vlastní vahou (shyby, leh-sedy, kliky a dřepy) a poté se asi 15 minut protahuji. Nejsem si jist jestli mě to nemůže do budoucna nějak ovlivnit. Bude mi za měsíc 15, měřím asi 171 cm a vážím asi 65 kg.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravdou je, že dlouhodobé nepřiměřené zatěžování pohybového aparátu, může zpomalit růst. Posilování s vlastní vahou bych ale k takovému přetěžování neřadila, naopak- přispívá k ukládání vápníku do kostí, zpevňuje svalové úpony, do budoucna působí jako prevence osteoporózy a kardiovaskulárních onemocnění. Radila bych mezi dny posilování vložit volné dny, kdy umožníte tělu regenerovat.

Mgr. Ivana Hubertová
Mgr. Ivana Hubertová

Specializace: Fyzioterapie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: