Vysazení antikoncepce

Dobrý den, 23 let jsem brala antikoncepci Lindynette, nyní jsem se se změnou životního stylu rozhodla k jejímu vysazení. Chtěla bych se zeptat, co všechno může nastat za změny v mém těle. Je možné že se dostaví migrény? Váhové změny, úbytek váhy? Cca po 4 dnech od vysazení jsem prodělala příznaky podobné střevní chřipce, zvracení, silná bolest hlavy. Nevím, zda to není zapříčiněné právě vysazenou antikoncepcí. Pokud existuje nějaká možnost snížení nežádoucích účinků, prosím Vás o radu.Je mi 42 let, nekouřím, piji jen příležitostně a s rozumem. Užívám bylinkové čaje a bylinné tinktury na vyčištění těla. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvedené příznaky až na bolesti hlavy skutečně s vysazením antikoncepce nesouvisí, zřejmě šlo střevní virozu. Migreny spíš bývají při užívání a velmi často v pauzách mezi platíčky, to by mohlo být př효činou i u Vás, ale na druhou stranu by to mělo i velmi rychle v řádu 2-3dnů odeznít, velké změny v těle až na možné poruchy menses (většinou nějaký čas nechodí nebo jen sporadicky) neočekávejte. S pozdravem P.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x