Vysazení antikoncepce

Dobrý den. Začala jsem užívat antikoncepci pramino 28 na doporučení lékaře. během užívání se mi zhoršily menstruační bolesti, a tak jsem po třech měsících antikoncepci vysadila, abych se přesvědčila zda je to zásluha antikoncepce. Po vysazení jsem měla pohlavní styk (s použitím kondomu), ale i přes to jsem po něm pociťovala neobvyklou nevolnost, nedostavení menstruace a obávala se těhotenství. Po 10 dnech co už jsem menstruaci dostala, jsem začala s užívat pramino od znova. Tablety beru pravidelně, pohlavní styk jsem neměla od nového užívání. Ale co jsem začala brát poslední řádek(tj. tmavě modré pilulky) se mi pocit závratí opět vrátil a navíc se mi zdá že se mi i zvětšilo břicho. ......A proto bych se chtěla zeptat, jestli je možné obávat se těhotensví?...a taky bych se chtěla zeptat , kdybych náhodou po dobrání prvního blistru mentruaci nedostala, mám normálně brát zelené tabletky a poté hned začít nové platíčko?..předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda jste těhotna, to zjistíte pomocí těhotenského testu. Pravdou je, že kondom neni nejspolehlivější antikoncepce, tedy otěhotnění zcela vyloučit nelze. Pokud těhotenství vyloučíte, nadále pokračujte v užívání antikoncepce dalším platíčkem, to i v případě, že nebudete krvácet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: