Vysazení antikoncepce

Dobrý den, rozhodla jsem se vysadit hormonální antikoncepci Mercilon. Beru ji přibližně rok, ale víc by mi vyhovovala kombinace kondomu a spermicidního gelu. Můj dotaz se týká zpětného otěhotnění. Dnes si beru poslední prášek z platíčka, pak se dostaví menstruace. Vím, že pokud po periodě nezačnu nové platíčko, mohu zpětně otěhotnět, protože nebudu během menstruace chráněná. Hrozí zpětné otěhotnění i při nechráněném styku 4 - 5 dní před dobráním posledního prášku z platíčka? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 4-5 dní před dobráním poslední antikoncepční tabletky z platíčka nehrozí otěhotnění. Vysazení hormonální antikoncepce zvažte, je to daleko spolehlivější antikoncepční metoda než používání kondomu i se spermicidním gelem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x