Vysazení ha

Dobrý den, dříve jsem brala místo klasických prášků náplasti, chuť na sex byla velká a změny nálad žádné. Pak po změně partnera jsem začala brát nízkohormonální antikoncepci Lindynette, beru ji tak cca 2 roky, zezačátku šílené změny nálad, a teď posledním rokem se mi výrazně snížila chuť na sex, a proto uvažuji o vysazení antikoncepce. Předtím jsem měla menstruaci nepravidelnou, až braní antikoncepce mi cyklus upravil a bojím se, že bych ji třeba tak 4 měsíce vůbec nedostala. Myslíte si, že je to možné a že je to dobrý nápad, ji vysadit? Jinak jestli jo, prosím ještě o zodpovězení mé poslední otázky - pokud bych teď po menstruaci si mohla vzít každý den jeden prášek a pak je vysadit, nebo je musím vysadit hned po další menstruaci? (doufám, že pochopíte, jak to myslím). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste trpěla nepravidelností cyklu, která byla upravena užíváním antikoncepce, je zcela pravděpodobné, že po vysazení antikoncepce se opět nepravidelnosti cyklu dostaví. Z toho důvodu by bylo rozumné antikoncepci nevysazovat. Protože Vám však více než tabletky vyhovovaly antikoncepční náplasti, vraťte se k náplastem. Té poslední otázce nerozumím, zkuste se mě zeptat jinak. Po dobrání platíčka antikoncepce přece krvácení nastává, tedy v každém případě pokud užívání ukončíte, budete menstruovat a poté již další tablety užívat nebudete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: