Vysazení ha

Dobrý den, zkopíruji sem minulý dotaz a odpověď a chtěla bych se zeptat dále. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, vysadila jsem hormonální antikoncepci, po jejím vysazením jsme používali kondom a byl neporušený. Nyní (12. den) po vysazení se dostavili bolesti podbříška. Je možné, že jsem otěhotněla nebo se jedná spíše o reakci organismu na vysazení? Odpověď odborníka: Mohlo se spíše jednat o ovulační bolest, pro jistotu si udělejte gravitest, který je positivní 5-6 den po koncepci. Příjemný den Těhotenství rozhodně neplánuji je dobré požít např. Postinor?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i kdyby to byla ovulační bolest, neznamená to automaticky otěhotnění, tím spíše, když jste použili kondom. Použití Postinoru nevidím jako nutné. Spíše si zvažte, zda bylo rozumné vysazovat hormonální antikoncepci. Kondom rozhodně není spolehlivý jako hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: