Zlatý stafylokok

Dobrý den, b uchu a v nose mi byl diagnostikován zlatý stafylokok. Mám v uchu operovanou trepanační dutinu a v ní se mi dělá často zánět. V brzké době plánuji miminko.Můžete mi poradit, ke kterému odborníkovi bych se měla jít léčit. Bydlím v Praze. Děkuji moc za odpověď, Klára

Odpověď odborníka:

Kláro, přítomnost stafylokoka bez příznaků infekce (horečka, hnisání) není indikací k antibiotické léčbě. Řada lidí nosí zlatého stafylokoka běžně v krku či nose jako součást běžné flóry. Léčba je nutná pouze u imunitně oslabených lidí nebo v případě příznaků infekce. Pokud se takové obtíže u vás vyskytnou, obraťte se na nejbližší infekční ambulanci.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x