Zlatý stafylokok

Dobrý den, moje maminka měla, před rokem, bolesti ( "malé") ramene, byla na opichy 2x, bolesti se zvětšovaly, nakonec bolest byla velká, rameno oteklé, teploty ( trvalo to 3-4 týdny ). Na pohotovosti ji okamžitě hospitalizovali a druhý den byla na operaci. Ramenní kloub jí " čistili " a pak několik dnů proplachovali. Byl napaden zlatým stafylokokem. Brala několik měsíců antibiotika. Bylo trochu zlepšení, ale bohužel rameno pořád velice bolí, chodila na různé rehabilitace atd. Nic nepomáhá.Omlouvám se za neodborný popis nemoci, popř. bych mohla doplnit údaji ze zdr. karty. Mamince je 68 let a je velice aktivní člověk. Dnes byla znovu u odborníka a zřejmě kloub je po infekci poškozen, takže uvidíme, snad jen " umělý kloub " by jí pomohl. Prosím o radu, názor, děkuji mnohokrát. Blažková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jde o infekci, byla sice zalečena, ale zlatý stafylokok je velmi agresivní bakterie a často klouby opravdu poškodí. Pokud jste vyzkoušeli rehabilitaci - zkuste ještě pouvažovat o komplexní dlouhodobé lázeňské léčbě zaměřené na tento kloub. Pokud nebude úspěšná, nejspíše nebude jiné řešení než opravdu kloub vyměnit. Kontaktujte vašeho orthopeda, který vám doporučí konkretní pracoviště, kde tyto operace prováději, protože nejsou tak běžné jako např.náhrady kolenního nebo kyčelního kloubu. As bude nutné mít předtím magnetickou resonanci kloubu, což je nepřesnější vyšetření, ale to vám jistě váš ortoped všechno vysvětlí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x