Zlatý stafylokok

Dobrý den, prosím o radu jsem neustále nemocná-co 14 dni, stálé záněty průdušek, velké zaněty na obličeji, neusálé průjmy, zimnice, naval horka.. Antibiotika zabírala, niní už ani ty nezabírají, na bradě jsem měla zánět, ale už dva roky se to řešilo antibiotikama i lakalníma, ale bez výsledku a ted se to muselo vyřešit chirurgicky- ze stěru byl masivní zlatý stafylokok. Prosím o radu. Moc děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych imunologické, alergologické vyšetření. Pokud byl v kultivaci pozitivní staf. aureus , je možné vyroubit autovakcínu přímo z bakterie, která byla vykultivována. Následně je aplikována buď ve formě subkutánních injekcí nebo perorálně ve formě kapek. Existují i imunomodulační přípravky např. Luivac, Brocnho-vaxom, kde jsou složky stafylokoka také obsaženy ,při užívání těchto preparátů by mělo dojít k posílení slizniční imunity, která je bránou vstupu infekce do organismu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Články: Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Pro léčbu vysoké hladiny...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: