Zlaty stafylokok

Syn (5 let) trpi na kasel, lehce davivy, zhorsujici se v noci nebo pri spani vseobecne, tedy pokud lezi. Nicmene kasle i pres den. Resime to jiz treti rok, je prakticky nemocny cely rok, letos kaslal i v lete na dovolene v Chorvatsku, tedy chladnym pocasim je to sice horsi, ale prakticky na pocasi az tak nezalezi. Alergie nenasli. Na ORL diagnostikovan tento nalez: V kultivaci je Fyziologicka flora + ojedinele zlaty stafylokok. Prelecujeme Broncho-vaxomem, kazdy mesic desetidenni kura, nyni budeme zacinat druhou (dohromady budou tri). Mam dva dotazy. Zaprve, muze s touto diagnozou do skolky, je nakazlivy? Zadruhe, pokud ani tato lecba nebude resenim na kasel, co dal? Pediatricka nam predepsala Aerius dlouhodobe, ale jednak moc nefunguje, a taky se nam nelibi denne davat lek bez vetsiho opodstatneni. Dale ruzne tlumici sirupy, ktere sice kasel tlumi, ale neresi problem. Predem dekuji za nazor.

Odpověď odborníka:

Paní Karolíno,

zlatý Stafylokok bývá celkem běžným nálezem v horních cestách dýchacích,při lehčích i těžších zánětech.
To neustálé kašlání je zřejmě způsobeno zatékáním hlenů z nosohltanu.Ložiskem infekce by mohla být zvětšená nosní mandle.
Požádejte ORL specialistu o její vyšetření..Bude-li zvětšená,můžete uvažovat o odstranění,které by mohlo synovi pomoci.

Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Doplnění | Od: Karolína | 4.11.2014 21:04
Mandle zvětšená není, takže v tom to bohužel
nebude... Ještě ale k mému dotazu. Je tedy
opodstatněný komentář učitelek v MŠ, že by s tímto
měl zůstat doma, dokud stafylokoka nevyléčí?
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: