Zlaty stafylokok

Dobry den, syn (5 let) trpi na kasel, lehce davivy, zhorsujici se v noci nebo pri spani vseobecne, tedy pokud lezi. Nicmene kasle i pres den. Resime to jiz treti rok, je prakticky nemocny cely rok, letos kaslal i v lete na dovolene v Chorvatsku, tedy chladnym pocasim je to sice horsi, ale prakticky na pocasi az tak nezalezi. Alergie nenasli. Na ORL diagnostikovan tento nalez: V kultivaci je Fyziologicka flora + ojedinele zlaty stafylokok. Prelecujeme Broncho-vaxomem, kazdy mesic desetidenni kura, nyni budeme zacinat druhou (dohromady budou tri). Mam dva dotazy. Zaprve, muze s touto diagnozou do skolky, je nakazlivy? Zadruhe, pokud ani tato lecba nebude resenim na kasel, co dal? Pediatricka nam predepsala Aerius dlouhodobe, ale jednak moc nefunguje, a taky se nam nelibi denne davat lek bez vetsiho opodstatneni. Dale ruzne tlumici sirupy, ktere sice kasel tlumi, ale neresi problem. Predem dekuji za vas nazor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Předpokládám že ten kašel je spíše suchý a dráždivý. Pokud je alergologické vyšetření víceméně negativní, účinek Aeriusu asi nebude nijak výrazný a s Bronchovaxomem to asi bude podobné. Rozhodně by se mělo doplnit gastroenterologické vyšetření, pokud nebylo provedeno, s ev. gastroskopií či CT, protože tyto potíže můžou být zapříčiněny i refluxem žaludečních šťáv. POkud ani tohle vyšetření neodhalí příčinu, zkuste se obrátit na lékaře - homeopata.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biologická léčba mění k lepšímu i osudy českých pacientů
Nos potřebuje pro své zdraví vlhko
Články: Nos potřebuje pro své zdraví vlhko
Stačí, když nastydnete, a...
Alergie na slunce
Články: Alergie na slunce
S časem dovolených a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: